500 days of summer

Soundtracket som jag lyssnat på hela vintern och och filmen som jag velat se väldigt länge. Och ikväll blev det av. Riktigt bra romantisk komedi utan att vara klyschig. 
 Veckan har varit bra och blev ännu bättre när mossan & rojje kom på besök. Vi har mest chillat tillsammans.

Grattis igen till förlovningen, jag är väldigt glad för er skull!



Tillbaka i Båstad

Det gick bra att åka tåg trots all kalabalik om snöstorm och förseningar. Mitt tåg kom 1 minut försent och det är inget och lipa över.
 Fick precis näsblod och när jag tog bort pappret från näsan var det ett hjärta. Jag skulle fota det men då gick kameran sönder.
 Det betyder något! Kärlek på gång kanske?

Stoppa tåget!

I sista minuten bestämde jag mig för att åka hem över helgen.
 Klockan var 16.11 och 16.26 gick tåget. Jag fick springa i slask uppför branta backar, och med tiden i handen hann jag precis komma till stationen samtidigt som tåget. Men någon biljett hade jag inte.
 Det gjorde ingenting för jag satt tyst som en mus och åkte hem utan att betala någonting. Även om det var 3 olika kontrollanter, haha jag är grym.
 Idag ska vi kolla på bio och efter det kanske jag ska äta middag med laget. Och imorn ska vi kolla på hus innan jag åker tillbaka till Båstad.


Baka kaka

Praktiken idag var rolig.
Först hackade jag sallad och kunde träna på min skärteknik.
 Sen fick jag uppgiferna att göra brownies och vaniljpannacotta. Provsmakade pannacottan med lillfingret och det smakade riktigt bra. 
 Nästa vecka ska spenderas på Sand och då ska jag också ha med mig mina kockknivar.

5 sekundes reglen gäller inte här, damm på marken..


Lyx mitt i veckan

Det har hänt flera gånger att jag ätit oxfile, fläskfile och kyklingfile mitt i veckan. Men det är ju också helt OK.
Idag åt jag Fajitas med avokado, majs, rödlök  och gräddfil.
 Hela nästa vecka ska jag vara på Sand pga lovet. Kan bli kul men då vill jag göra mer än skära sallad.
Kanske blir att jag åker hem över helgen om inte något annat dyker upp.

Al right!


Ännu mer snö!

Det bara fortsätter falla, undra när de ska sluta.
 Provet gick OK, hoppas på ett vg iallafall.
När jag var inne på ica såg jag några bakpotatisar som såg ut att vilja ätas upp. Så det blev min middag och jäklar va gott de va! hade kunnat äta minst 5 till.
 Hade smör, bacon, rödlök och keso i.


Första testet..

Imorgon har vi vårt första test. På potatis och rotfrukter, ska inte vara så svårt och fixa ett snyggt resultat.
 Vi fick en uppgift för 2 veckor sedan då vi skulle göra en dessertmeny. Väldigt kul uppgift måste jag säga.
Kock Hatten döpte jag den till och hyfsat lyxiga efterrätter. 
 Bilderna är ifrån när jag hade lite tråkigt.. :)

 







 


Sommar..


Oh vad jag längtar!

Om man kanske skulle ta sig en roadtripp i sommar..


Långa dagar..

Hej! alla mina trogna bloggläsare, ha ha..
Jag har inte kunnat skriva på ett tag för har haft så lite att göra, och därför inte funnits något att skriva om.
 Drömmer väldigt konstiga drömmar och dom känns väldigt verkliga. Den senaste drömmen var jag om Sabina med i lillasportspegeln. Det var stor publik och vi mötte ett helt hockeylag.
Innan bollkastningen skulle starta fick vi en fråga med 3 alternativ och vi skulle även svara på varför den var rätt. Frågan var vilken historia Astrid Lindgren hade skrivit, jag och sabina svarade snabbt alternativ 3. Ankungen nånting och att den kände sig ensam (kul att Astrid Lindgren inte skrivit ankungen och jag och Sabina känner oss ensama). De tog en stund sen skrek programledaren Rätt! Och då knöt jag näven och höjde den mot i luften.
Ställningen var 16-12 till mig och Sabina. Precis innan bollkastningen skulle starta vaknade jag, då tänkte jag Nej! Försökte rädda drömmen och somna snabbt men det funkade inte. Men är övertygad om att vi hade vunnit. 

 Jag har nog aldrig varit så här trött på snö någongång. Jag kan knappt förstå hur jag kunde hålla ut i Idre, haha.
Men destå gladare blir man när våren kommer. Har en fågelholk precis utanför fönstret och runt den cirkulerar fåglar som påminner mig om bättre tider.
 
 Nu ska jag försöka komma på något att fördröja tiden med.

Ha de fint!

Städdag

Har städat min våning idag. Skulle också tvätta men det får vänta till en annan dag. Nu sitter jag här vid datorn och lyssnar på musik och äter gifflar. Ska laga mat snart. Imorn är det skola men tis ons har jag ledigt så tänkte dra till halmstad på tis och på onsdag vill jag till bowlingen.

Dagens låt. (gubben i bakgrunden kan sin sak)



Lördagkväll med schlager

Igår blev jag medbjuden av en klasskompis till en fest. Visade sig vara några stenkast från där jag bor. En annan klasskompis kom hit och tog en öl sen gick vi till festen.
 Det var lite Hippie stämning, på väggarna och tak hängde tyger i olika färger och i högtalarna spelades " al the leaves are brown", Och jag gillade det.
 Idag blir en lugn lördag med schlager. Men först gjorde jag en underbart god middag. Med restaurangpotatis som jag fått i skolan och sparat, kycklingfile som jag köpte för en dyr slant, polska champinjoner, vanliga morötter, kvarglömd sallad och en klassisk Béa.
Gudomligt god potatis! Jag som är potatisälskare har hittat en ny kärlek!
 Och exakt Nu börjar schlagern. Till det serveras färska gifflar och ett glas kall mjölk.

 Smaklig måltid..

  

  

 


Restaurang Sand

Hade min första praktik idag. Tycker det gick bra, fick inte så avancerade uppgifter. Rullade räk och skink rullar och delade dem och la upp fint på fat, sedan fick jag småuppgifter som skala morötter och sånt. Det är inte full rulle i februari så det blir förhoppningsvis mer och göra framåt mars. Påminner lite om Ronneby brunn och det är ju bara en fördel.
 Min beskrivning på restarangen är fräsch, lyxig och stilig, med underbar utsikt över havet och en avkopplande miljö. Lägger upp lite bilder på restaurangen så förstår ni. :)

Jag vill göra något i helgen, ta någon öl kanske. Känner att jag behöver komma ut.

Nu ska jag vila middag, vilket jag ska försöka sluta med..

Shoo!








21

Den gyllende åldern sägs det, iallafall om man bor i USA. Det känns bra och ett år närmre pension som en annan sa.
 Hade skola till 12 efter det gick jag hem och vilade. Jag ville göra något kul av min dag så det blev en pizza och biobesök. Låter inte så kul kanske, men det blir vad man gör det till. Såg Snabba cash som var ganska bra men med ett flummigt slut. Har för mig att det kommer en fortsättning.
 Det händer inte allt för mycket här i båstad för tillfället. De flesta restauranger och krogar har stängt och öppnar när säsongen börjar i april någongång och då kommer också folket. Från att vara ungefär 14 tusen invånare till att bli 100 tusen invånare under högsäsongen, ganska galet. Hur får alla plats tänker man, det får dom inte har jag hört av säkra källor. Att ta sig genom båstad med bil under högsäsong kan ta upp till en timme, härligt om man har bråttom. Så det gäller att ha cyklen nära till hands.

 
"Du har varit ihop med Leonardo Di Caprio ändå kallar du mig pucko när jag undrar vad du ser hos nån som mig"



RSS 2.0