Påskbuffé
Massa olika sillröror, gravad lax, kokt ägg med räkor osv. Måste lära mig äta det, jag vill tycka om det. Vi åt också lam men det var ingen höjdare. Efterrätten däremot var rikigt god, 2 olika tårtor. En daimtårta, sån som jag alltid fick när jag fyllde år och en annan chokladtårta.
Här är lite bilder på klassen och lite påskpynt in Båsta city..
Shiit asså
Jag fick uppgiften att göra pastasallad, allt gick bra till kryddningen. Jag är inte van att krydda pasta till 100 pers. Men jag försökte, och när jag provsmakade tyckte jag det blev både för salt och starkt. Blev lite svettig.
Men sedan utbrister kocken "Oj vilken god pastasallad". Hörde du det Amir sa en annan, jag ba.. Jag vet! ;)
Ibland blir det bra ändå, tur att vi alla inte har samma smak.
Längtar till vi ska ha praktiskt prov i klassen, då ska vi laga ett bröd, för- huvud- och efterrätt. Jag är redan taggad till luggen.
Det är visst voffeldagen, men inte för mig! här är det pannkaksdagen..
Fukkin Amazing
Förrätt: Champinjonsoppa
Huvudrätt: Inbakad innerfile med stektpotatis och sallad.
Efterrätt: Chokladsuffle med hemmagjord glass.
Det ska bli en liten utmaning, men kul kommer det bli.
Senare ikväll ska jag på hemmafest och hoppas på lite liv och fylla.
Härligt, jag hade velat stå bredvid killen i mitten och köra mitt dansregister.
ajajajajpuff
Sverige köper mest kokböcker i hela världen men spenderar bara en kvart om dagen att göra maten.
Det har blivit en grej att inreda köken med alla de senaste prylarna och gärna stora som vardagsrum.
Varför kan man ju undra. Lägga massa pengar på någon som man inte lägger ner tid på.
Folk säger ofta att det inte är någon bra ide att driva en restaurang. Men jag tror det handlar mycket om att välja rätt plats och arbeta smart.
Men innan jag börjar tänka på något sånt vill jag arbeta och resa. Frankrike, Italien och New York lockar. Kanske tillomed Tyskland. Vem vet, om några år kanske jag är kapten på ett fartyg.
Titta! va magiskt? Tror dom spelar på ett tak i NYC, Sabina du kanske kan se det? Älskar denna Videon!
Halmstad
Yeye nu ska jag rita lite.
Dagarna bara går.
Det går bra på proven, har fått 2 MVG till. Börjat vänja mig vid det nu.
Det var meningen att vi skulle ha inlämning idag och redovisning, men det blev ändrade planer för vår lärare fick en bäbis. Egentligen skulle det ske om 3 veckor men ungen tröttnade väl på att vara instängd.
Så idag är jag ledig, ska till en klasskompis på fika. Sa att hon skulle ha kaffet igång och nybakta bullar när jag kom men vi får väl se.
Imorn ska vi lyssna på en kille som är duktig kock och bland annat tävlat i årets kock. Då kanske man kan får lite bra tips.
Till helgen har jag tänkt åka hem. Och våren är på ingång, snön krymper och krymper.
"Vad som än händer dricker jag mitt te"
Sanna ord
Idag efter skolan bjöd Antonio i min klass in mig på en kopp kaffé. Vi blev sittandes en stund och pratade lite om allt möjligt. Han berättade om hans liv och sina barn, hur han försökt uppfostra dom som han själv blivit uppfostrad, att alltid göra det man känner för och ta konsekvenserna sedan. Det viktigaste är inte att tjäna pengar utan att man gör något som är utvecklande och gör en lycklig.
En man som har mycket pengar kan vara rik men en man som har gjort allt han velat är rikare.
peace
First day of spring and i cant stop smiling
Vi skulle få reda på vårt förra prov och betyget på våran menytuppgift. När jag bläddra fram till betyget fick jag en liten chock när det stod MVG. Mitt 3e MVG i hela mitt liv. Och på min meny fick jag VG+. Smilet på mina läppar ville inte släppa.
Så skönt att Solen börjat titta fram, känns som en gammal vän som varit ute och rest och äntligen kommer tillbaka för att lysa upp ens vardag.